10 studietips voor terug naar school (2024)

Het is weer die tijd van het jaar! De bladeren beginnen van kleur te veranderen en er hangt een kilte in de lucht, wat maar één ding kan betekenen: Terug naar school! Voor veel studenten betekent dit ook het vinden van een bijbaan. Hoewel een deeltijdbaan veel werk lijkt naast schoolwerk en buitenschoolse activiteiten, kan het nuttig zijn.

Deeltijdbanen kunnen verantwoordelijkheid leren, time managementen andere waardevolle levensvaardigheden. Ze kunnen ook helpen om de kosten van lesgeld en schoolboeken te compenseren. Niet alle deeltijdbanen zijn echter gelijk. Sommige zijn misschien veeleisender dan andere of passen misschien niet in het schema van een student. Hier zijn enkele van de beste deeltijdbanen.

Studietips voor terug naar school

De zomervakantie loopt ten einde en het is tijd om na te denken over hoe je je kunt voorbereiden op de terugkeer naar school. Of je nu een terugkerende student of een eerstejaarsstudent, deze tips helpen je het meeste uit het schooljaar te halen. Het eerste dat u hoeft te doen, is een aantal doelen stellen. Wat wil jij dit jaar bereiken? Misschien wil je betere cijfers halen, lid worden van een club of meer betrokken raken bij je gemeenschap.

Wat je doelen ook zijn, Schrijf het op en bewaar ze op een plek waar je ze elke dag kunt zien. Een belangrijk ding om te doen is het maken van een studieschema. Zoek uit wanneer u de meeste energie heeft en wanneer u zich het meest waarschijnlijk op uw werk kunt concentreren. Blokkeer vervolgens elke dag die tijd om te studeren. Misschien wil je ook een studiemaatje vinden die je kan helpen verantwoordelijk te blijven.

Je hebt niet ÉÉN studieplek nodig.

Als student, jij snel leer dat het hebben van een aangewezen studieruimte cruciaal is voor academisch succes. Maar wat als u niet de luxe heeft van een extra kamer in uw appartement of niet elke dag naar de bibliotheek wilt gaan? Je hebt geen vaste studieplek nodig; je kunt elk vrij moment gebruiken om je werk te doen.

Hier zijn een paar tips om effectief te studeren zonder een aangewezen ruimte:

  1. Maak een studieplan en houd je daaraan. Als je bijvoorbeeld maar 30 minuten de tijd hebt om tussen de lessen door te studeren, kun je die tijd efficiënt gebruiken.
  2. Benut uw reistijd. Als je bijvoorbeeld de bus of trein naar school neemt, gebruik die tijd dan om flashcards te bekijken of naar audio-opnamen van je colleges te luisteren.
  3. Wees creatief met je studielocaties.

Houd meer dan alleen HW bij in uw schoolplanner

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je succesvol bent op school, is door je huiswerk en je studiegewoonten bij te houden. U kunt ervoor zorgen dat u op beide fronten voldoende inspanning levert en resultaten ziet door beide bij te houden. Hier zijn een paar tips om uw studie- en huiswerkgewoonten effectief bij te houden: Maak eerst een schema voor uzelf en probeer u daar zo goed mogelijk aan te houden.

Dit zal ervoor zorgen dat je voldoende tijd besteedt aan zowel je huiswerk als aan het studeren. Ten tweede: gebruik een planner of kalender om uw opdrachten bij te houden en wanneer u van plan bent ze te voltooien. Dit zal je helpen georganiseerd en op de hoogte te blijven. Zorg er ten slotte voor dat u pauzes neemt! Urenlang studeren kan averechts werken, dus zorg ervoor dat je af en toe wat tijd voor jezelf neemt.

Begin klein

Het kan gemakkelijk zijn om overweldigd te raken als je begint na te denken over studeren voor je lessen. Hier zijn enkele tips om je te helpen klein te beginnen en je studieroutine geleidelijk op te bouwen.

Het eerste dat u moet doen, is uitzoeken wat voor soort leerling u bent. Sommige mensen leren bijvoorbeeld het beste door naar lezingen te luisteren, teksten te lezen, en anderen door praktische activiteiten. Als je eenmaal weet hoe je het beste leert, kun je je studiegewoonten op die stijl afstemmen.

Een andere manier om het studeren gemakkelijker te maken, is door met een of twee vakken tegelijk te beginnen. Als je je op te veel dingen tegelijk probeert te concentreren, leidt dit alleen maar tot frustratie en een gebrek aan vooruitgang. Door je studie in kleinere stukken op te delen, worden ze beter beheersbaar en minder intimiderend. Ten slotte: wees niet bang om hulp te vragen wanneer dat nodig is.

Schoolspullen (alleen) maken je niet georganiseerd.

Het is weer die tijd van het jaar waarin de winkels gevuld zijn met schoolbenodigdheden en iedereen zich probeert te organiseren voor het komende schooljaar. Het kopen van een heleboel benodigdheden betekent echter niet dat u automatisch beter georganiseerd bent. Om georganiseerd te worden, moet je een aantal goede studiegewoonten ontwikkelen en een systeem voor jezelf creëren.

Hier zijn een paar tips om georganiseerd te blijven:

  1. Maak een lijst van wat u moet doen en deel deze op in kleine taken.
  2. Creëer een dagelijkse of wekelijkse routine en houd je daar zo goed mogelijk aan.
  3. Vind voor alles een plek en zet alles op zijn plaats.
  4. Gooi alles weg wat niet nodig is of wat je ruimte rommelig maakt.
  5. Neem pauzes en ontspan af en toe; probeer niet de hele tijd te studeren!

Leer hoe u een afleidingsvrije zone kunt creëren

Afleidingen zijn er in alle soorten en maten. Of het nu de tv, een broer of zus of gewoon de algemene chaos van een huis is, het kan lastig zijn om je werk gedaan te krijgen als er zoveel dingen om je aandacht strijden. Met een beetje moeite kun je echter een afleidingsvrije zone voor jezelf creëren, zodat je je op je studie kunt concentreren. Hier zijn een paar tips:

  1. Kies een rustige plek om te studeren. Dit kan in uw kamer, bibliotheek of buiten zijn als het mooi weer is.
  2. Zorg ervoor dat je studeerruimte georganiseerd en overzichtelijk is. Dit zal helpen om afleiding te minimaliseren.
  3. Schakel alle elektronica uit (tv, telefoon, enz.) en berg alle andere mogelijke afleidingen op (boeken, speelgoed, enz.).
  4. Zoek een tijdstip waarop je zonder onderbreking kunt studeren.

Word echt

Voel je je overweldigd door de gedachte om weer naar school te gaan? Je bent niet alleen. Veel leerlingen voelen zich angstig en gestrest over het komende schooljaar. Maar maak je geen zorgen; Er zijn tal van manieren om je voor te bereiden en het beste uit je lestijd te halen. Hier zijn een paar tips:

  1. Wordt georganiseerd. Maak een schema en houd je eraan. Reserveer elke dag tijd voor studeren, huiswerk en ontspanning.
  2. Wees realistisch over uw capaciteiten. Probeer niet al het materiaal in één avond te proppen. Spreid het werk in plaats daarvan over meerdere dagen en neem pauzes als dat nodig is.
  3. Creëer een studiegroep met gemotiveerde en bereidwillige klasgenoten om elkaar te helpen. Dit kan een geweldige manier zijn om ideeën en strategieën te delen voor het beheersen van complex materiaal.
  4. Reserveer elke dag tijd om wat leuke dingen te doen. Het is fijn om wat vrije tijd te hebben om van het buitenleven te genieten en een pauze te nemen van het studeren.
  5. Wees creatief met je studiemateriaal.

Gebruik de lestijd verstandig.

Bent u op zoek naar manieren om uw tijd in de klas optimaal te benutten? Als u deelneemt aan het eerstejaars seminar, zal onze faculteit praktijktoepassingen creëren die rechtstreeks verband houden met uw leerproces. Deze opdrachten zullen je helpen beter te begrijpen hoe je wat je in de klas leert, kunt toepassen op echte problemen.

Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen:

Maak een studieplan. Bepaal op welke onderwerpen u zich moet concentreren en ontwikkel een plan hoe u deze gaat aanpakken.

  1. Wordt georganiseerd. Zorg ervoor dat je alle materialen hebt die je nodig hebt voordat de les begint. Dit zal helpen om afleiding te minimaliseren.
  2. Neem goede notities. Dit helpt je niet alleen om de stof te onthouden, maar het geeft je ook een studiegids voor examens.
  3. Vragen stellen. Als je iets niet begrijpt, wees dan niet bang om je leraar om hulp te vragen.
  4. Pauzes nemen. Het is essentieel dat je jezelf de tijd gunt om te ontspannen en op te laden, vooral tijdens de laatste week.
  5. Blijf gefocust tijdens de les.

Kijk elke avond naar je aantekeningen.

Elke avond je aantekeningen bekijken is een goede manier om ervoor te zorgen dat je de informatie die je bestudeert, onthoudt. Dit zal je helpen de stof beter te onthouden, maar het zal ook helpen de stress- en angstniveaus te verminderen. Als het dan tijd is voor de examens, zul je dankbaar zijn dat je elke avond de tijd hebt genomen om je aantekeningen door te nemen!

Studeer elke dag een beetje

Heb je het gevoel dat je een achterstand hebt met je schoolwerk? Het is nog niet te laat om bij te praten, maar je moet elke dag een beetje gaan studeren. Hier zijn een paar tips om u op weg te helpen:

  1. Maak een studieschema en houd je daaraan. Besteed elke dag specifieke tijden aan studeren en probeer je zo nauwkeurig mogelijk aan dat schema te houden.
  2. Pauzes nemen. Urenlang studeren kan contraproductief zijn, dus zorg ervoor dat je af en toe een pauze neemt. Sta bijvoorbeeld op en loop rond, of neem elk uur een pauze van 5-10 minuten.
  3. Blijf georganiseerd. Bewaar al uw aantekeningen en materialen op één plek, zodat u ze gemakkelijk kunt vinden wanneer u ze nodig heeft.
  4. Crammen is niet praktisch.

Laat een slecht cijfer je niet tegenhouden.

Het is weer die tijd van het jaar waarin de bladeren van kleur veranderen, de lucht koeler wordt en kinderen weer naar school gaan. Dit betekent voor sommige leerlingen een nieuwe school, nieuwe leraren en nieuwe klasgenoten. Voor anderen betekent het terugkeren naar een school waar ze al jaren naar toe gaan. In welke groep je ook valt, één ding is zeker: niemand wil een slecht cijfer.

Cijfers zijn belangrijk omdat ze bepalend zijn ons academisch succes en omdat ze onze toekomstige kansen kunnen beïnvloeden. Een slecht cijfer kan betekenen dat je niet naar de universiteit of graduate school van je keuze kunt gaan of dat je een baan misloopt. Dus hoe kun je ervoor zorgen dat dat niet gebeurt? Hier zijn een paar tips:

  1. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op de les. Dit omvat het maken van huiswerk en het lezen van de stof vóór de les.
  2. Oefen je presentatie. Je wilt er zeker van zijn dat je met vertrouwen en enthousiasme presenteert, dus oefen voor de spiegel en presenteer zoals je zou doen voor een echt interview. 3) Oefen met het beantwoorden van vragen van de professor.
  3. Oefen met het beantwoorden van vragen van de professor.
  4. Creëer een sterk academisch record. Dit betekent dat je het goed doet op school, je cijfers hoog houdt en goede cijfers haalt op gestandaardiseerde toetsen.
  5. Gebruik studievaardigheden om gefocust en georganiseerd te blijven.
10 studietips voor terug naar school (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 6374

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.